How Happy Frank began

Hoe gelukkig Frank begon

Nou, daar!

Het is Melissa hier en ik ben de handen achter Happy Frank!
Ik heb altijd van lezen achtergrondverhalen van mensen gehouden, dus Ik dacht dat sommigen van jullie het misschien ook leuk zouden vinden om een ​​kijkje te nemen in hoe Happy Frank begon!

Ik ben opgegroeid in Sydney, Australië en ik heb altijd van maken gehouden!
Mijn liefde voor papier begon vele manen geleden en zoals de meeste kinderen die in de jaren 90 in Australië opgroeiden, was ik geobsedeerd door Art Attack!

Elke week had ik een wekelijkse hobbyclub met mijn beste vriend, zodat we al onze favoriete dingen konden maken die we die week op de show zagen. Als je het kon bedenken, hebben we het waarschijnlijk met papier-maché gemaakt!

Ik ben nooit zo'n academicus geweest, dus toen mijn moeder me vertelde dat ik van school kon gaan als ik een baan kon vinden, greep ik mijn kans!
Ik heb altijd van kunst en handvaardigheid gehouden, maar in het begin van de jaren 2000 was het niet echt gebruikelijk om kunst of illustratie te studeren.

Dus zoals de meeste 'meisjes' op die leeftijd begon ik een kappersopleiding !
Ik hield van de creativiteit en hoe lief mijn klanten waren, maar na 10 jaar merkte ik dat ik echt naar verandering verlangde.

In 2013 (een jaar voordat ik naar Amsterdam verhuisde) besloot ik de gok te wagen en solliciteerde ik voor een opleiding Illustratie en ontwerp aan het Design Centre Enmore in Sydney. Laag en zie, ik werd geaccepteerd en het was het totaal levensveranderende voor mij!
Het opende mijn ogen voor een wereld van creatieve carrièrepaden en het liet me zien dat ik moest blijven ontdekken voordat ik besloot wat ik later wilde worden!

In januari 2014 ben ik geïmmigreerd naar het mooie Amsterdam! En het kostbaarste dat ik meebracht was mijn dikke worstenhond Frank!


Frank is de afgelopen 13 jaar een deel van mijn leven geweest en wat er ook aan de hand is, hij is voor altijd mijn kleine zonnestraaltje geweest ☀️

Een paar jaar na de verhuizing van mijn zus (die ook in Amsterdam woont. Hallo Natty 👋🏼 ) en ik besloten om een ​​creatieve vergader- en evenementenruimte te openen genaamd Your Space. We hadden een echte passie voor het zorgen voor mensen en wilden een ruimte creëren waar iedereen zich gelijk, veilig en comfortabel voelde. We hebben het 18e-eeuwse grachtenpand (helemaal alleen!) gerenoveerd en na 5 maanden was het klaar voor ons om andere mensen te verwelkomen. De hele ervaring was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar ik ben zo ongelooflijk trots op ons beiden en de ruimte die we hebben gecreëerd.


Foto door Birgit - www.birgitloit.com

Toen 2020 besloot om de wereld op zijn kop te zetten, hadden we helaas geen andere keuze dan onze deuren te sluiten en ik merkte dat ik opnieuw moest beginnen en opnieuw moest inschatten wat ik zou worden als ik groot zou zijn !

Ik nam de tijd om mezelf toe te staan ​​om te spelen en dingen te doen die me vreugde brachten. Keer op keer realiseerde ik me dat er nog steeds niets is dat me meer vreugde geeft dan dingen maken met mijn handen! Ik werd steeds aangetrokken tot papier en zijn prachtige kleuren en texturen.

Dus ik begon verschillende manieren te oefenen om 3D-papiermodellen te maken en zo begon Happy Frank!

Dus hier ben ik nu, met Frank nog steeds aan mijn zijde, eindelijk aan het doen wat me zoveel vreugde geeft. Mooie dingen maken met papier waarvan ik hoop dat het ook anderen vreugde zal brengen!

Het is een lange reis geweest om op dit punt te komen, maar ik ben zo blij om hier te zijn 💛 

Terug naar blog

1 commentaar

Over the yearsI have picked up more tiny pieces of paper than I care to remember! haha But Sooooo glad it helped lead you to your passion! Everyone needs a passion <3

Karen Webb

laat een reactie achter